Escenas bíblicas, figuras de Jesús, alegorías místicas

| FER EL SILENCI | espai 3
escenes bíbliques, figures de Jesús, apóstols, madones

Josefa Tolrà és una dona creient, pietosa i caritativa que segueix els dictats dels «mensajeros de la buena voluntad» i el «divino maestro Jesús», com ella els descriu. Cristiana i espiritista, ajuda als seus veins invocant el bon Déu i aconsella herbes curatives als malalts.
Molts dels dibuixos refereixen la seva visió de la espiritualitat en figures de Mare de Déu, rostres de Jesús, temes bíblics i al.legories místiques. La escena del Sant sopar o la evocació de l’Edén son imatges d’estraordinària bellesa i acurada plasticitat. El traç del dibuix, la sopreposició de la pinzellada, la creació espacial o els detalls de les figures i els ornaments ens recorden el llenguatge dels brodats femenins, les tradicions ancestrals i les iconografies universals. Cada imatge és una trama de signes i símbols primigenis i sagrats, plena de detalls que cal mirar en la distància més curta per apreciar la seva profunditat. Els personatges sempre porten la testa coberta, signe de personalitat, només la figura de Jesús va sense barret, ell «no ho necessita», comenta Josefa.

20131229-153215.jpg

Anuncio publicitario
Etiquetado , , , , ,

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: