Mantones bordados

20131229-230417.jpg

| TEIXIR ELS FILS | espai 4
sedes, brodats, flors, espirals, figures, misteris
De la mateixa manera que dibuixa, sense esboç previ, Josefa Tolrà també fa brodats. Els motius i les senefes es configuren a cada puntada, com a resultat de les indicacions que ella pressent i trasllada a la tela. De vegades, en aquesta diligència exclama: ‘mira què em fan fer!’ Com altres dones que han respost al seu potencial psíquic a través de dibuixos i teixits, canalitza els missatges que arriben de la dimensió multisensorial amb acurada laboriositat femenina i doméstica.
Sempre a casa i amb la familia, poc donada a sortir ni perdre el temps, Josefa Tolrà seu en una petita cadira per brodar. No és una dona excèntrica ni pateix exclusió social, és una persona familiar i perseverant que passa les hores acompanyada dels seus «germanets». Linía a línia, dia a dia, durant tota una vida, sempre amb els mateixos moviments, cada puntada és obrir els ulls a una profunda dimensió mes enllà de les coses, el temps i l’espai. Les filigranes i figures de seda tenen la marca de la gran tradició ornamental de tots els temps i una bellesa universal que ens captiva.

Anuncio publicitario
Etiquetado , ,

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: